diumenge, 27 de novembre del 2011

Per què un bloc educatiu?

Salutacions,
Aquesta es una de les preguntes inicials que em costa respondre perquè encara no veig els possibles avantatges d'un bloc quan disposes d'una plataforma educativa com és moodle.
D'acord que el bloc és més senzill a l'hora de posar-s´hi, és obert i fins i tot segurament més econòmic. Una prova és el projecte que posà en marxa la Conselleria d'Educació del Principat d'Astúries. I en aquesta presentació expliquen  les possibilitats educatives dels blocs i el projecte.


 


 Un altre aspecte a tenir molt en compte és a quin tipus d'alumnat ens adreçam -immeros en el maneig de les TIC, o no tant, i amb un domini de les xarxes socials- i en aquest sentit també veig una possibilitat pel fet que els blocs poden ser gestionats pel propis alumnes; però en qualsevol cas és evident que hi ha possibles punts conflictius i aqui vos deix un article per al debat i que em va venir a la memòria arrarn del títol de l'aportació de na Rosabel. Els punts claus es troben en els dos darrers paràgrafs.



 No sé si en acabar el curs hauré trobat una resposta positiva a la pregunta inicial; però segur que amb les vostres aportacions disposaré de molts més arguments.

2 comentaris:

  1. Me encanta el artículo que has dejado. Creo que, con tu permiso, se lo voy a pasar a mis alumnos de Educación Primaria...a ver que opinan.

    ResponElimina
  2. Hola Guillem,

    en quant a la teva pregunta, et diria que un Blog es un manera mes amena, actual, informal, innovadora, oberta de presentar la informació i d’apropar-se al alumnes ; al contrari de Moodle tal vegada més acadèmic i tancat. També és molt interessant com pot servir el bloc per crear un debat, discussió entre els alumnes comentant els articles i els propis comentaris dels companys; a part de les recerques d’informació que haurien de fer si ells son els autor dels articles, o per poder contestar els mateixos comentaris amb criteri.

    En quan a la part tècnica; de nou enhorabona per la inclusió de elements perfectament incrustats com la presentació de Slideshare, que també podries haver centrat.

    L’article ha sortit una mica llarg, a blogger tenim un botó que es diu inserir salt de línea que ens permet mostrar una part de l’article donant al lector la possibilitat de veure l’article complet si vol

    Salutacions
    Antoni

    ResponElimina

Lllista de Blogs dels participants al curs